Thursday, June 07, 2012

Kak mõ otmetili moju den roždeniu

Järgmine peatükk elukunstnike elust.

Ühesõnaga (või siis kahe sõnaga) tuli Miša meile bussijaama vastu. Sealt läksime ilusti linnaliini bussi peale (kahjuks ei jopanud ja ei saanud vanakooli baz bussiga sõita:D). Algul oli plaan enne hotelli ka üks õlu haarata (Markol kurk kuivas) ja siis hotelli aga kohalikust õllepoest läbi minnes oli seal paras järjekord ja jätsime selle tähtsa asja pärast hotelli. Tegime check-inni ära saime toa kätte. Noh nagu oodatud.. selline ühika tüüpi tuba, ajas tagasi minek enamvähem 20 aastat +. Isegi vanakooli krapp oli seinal. Kruta.. pole midagi öelda. Tuli meelde eelmise suve Narva-Jõesuu hotell. 

Alraidi, asjad ära pandud, veidikene end värskendatud ja läksime Mišaga tähtsate asjadega tegelema (loe õlut ostma). Siin on ikka elu hea, lähed ostad lahtist õlut mitme liitrises potsikus ja istud pargipingile ja naudid elu ja õlu.

Kuna oli veidi aega kuni preili Anna oma tööpäeva lõpetas siis istusime armastajate alleel ja kuukasime õlut ning muljetasime ilmast ja maast ja jumal teab veel millest. Vahepeal ilmus välja Miša õde Liza. Päris kenake ja sümpaatne tüdruk. Marko siin mul siiamaani õhkab (pea nädal hiljem) tema järgi. Lubas isegi vene keele rääkimise ära õppida.

Heakene küll.. jutustasime ja mulisesime niisama. Õlu mekkis hüva, väljas oli kenake 30 kraadi sooja. Ühel hetkel jalutasime Annale vastu. Sain oma kallistuse ja põsemusi kätte ja liikusime kohalikku Iiri pubisse kus meil oli laud reserveeritud. Päris muhe ja kena koht. Pole midagi öelda. Tegime seal paar õlut ja catchisime siis Annaga tiba up-i. Mingit erilist emotsiooni ei tasu sellest kohtumisest nüüd otsida. Mulisesime jupp aega seal neljakesi maast ja ilmast. Tegime lolle nalju jne. Nagu ikka noored 30sed inimesed vabal ajal. Paar õlut + veel paar õlut, väike bastruuma sakuskaks ja ilgelt lõbus oli. Pilte kahjuks mul sellest üritusest seal pole, Liza tegi seal neid oma kaameraga ja need lubati kunagi saata mulle. Elame näeme. Enamus sellest materjalist vast jääb ka kuskile varamusse ja ei kuulu avalikustamisele :D .

Heakene küll. Seal läks muusika ilgelt valjuks ja otsustasime pidu jätkata õues. Siiski minu sünnipäev ju. Sain ka paar kõnet ja messemessi vahepeal. Jälle kohalikku õlut müüvasse poodi, mitu suurt plastpudelit õlut, topsid ja kohaliku Draamateatri kõrvale parki õlut jooma ja pidutsema. Kuna oli reede siis oli seal juba rahvast ees aga leidsime vaba platsi. Vahelduva eduga käis sealt läbi oma 20-25 inimest (Anna ja Miša tuttavad). Osa seltskonnast jäi meiega ja osa liikus edasi. Ilmus välja ka Miša üks poeedist kidraga sõber aga sellest hiljem. Kõik soovisid mulle aga ilusti õnne ja uurisid igasugu asju. Juttu jätkuks kauemaks ja õlut aina vähemaks. Paar tiiru jälle õllekasse ja juurde. Mingil hetkel ilmus sinna mingi kohalik kuulsusest režissöör oma kutiga ehk siis 125% geid. Anna kannatust või kanna annatust, no need olid peded üle võlli. Vähemalt sai nalja. Soovisid ilusti mulle õnne oma geelirikaste soengute ja läikivate kulinatega ja jätkasid oma teed. Anna üks tuttav kellele ta nö retsensent lõputöö jaoks oli ka selline khm.. pruuniaugurüütli ordu poiss aga too oli täitsa normaalne vend. Talle tegi vahepeal nalja kui me Markoga eesti keeles omavahel rääkisime. Meie keel pidi olema selline emotsionaalne, heakene küll võib-olla aga eestlased ei ole :D.

Kallasime aga õlut seltskonnaga edasi, vahepeal käisime poistega teisel pool teatrit vett välja laskmas (tsiteerides ühte meie popplaulikut : Nüüd olen teises kohas). Seal kohtusime wc järjekorras ühe Miša sõbraga kes oli saksa juurtega, Iva von midagi vms. Irvitasime, et mitut rahvust on vaja, et Kemerovos teha kohalik Oktooberfest, 3 rahvust.. sakslane, eestlased ja venelased ja pidu on täies hoos!

Ühel hetkel tuli siis Miša ja Anna ühine sõber (nime ei mäleta, miskit poeet oli ja teeneline elukunstnik) kellel oli kitarr kaasas. Peale päris mitmeid õllesid haaras Miša kitarri ja laulis üsna mitu laulu (järgmine päev ta mäletas, et ühe laulis :D ). Ajasin juttu seal vahelduva eduga Annaga, Lizaga, Mišaga, poeediga, sakslasega, jne.. kurat teab kelle kõigiga seal. Pidu käis varajaste hommikutundideni. Umbes 3 ajal lõpetasime selle ürituse ära kuna Anna väsis ära ja Miša oli üsna purjus. Meil polnud häda midagi, oleks tahtnud midagi kanget peale vast võtta kuna külm oli. Otsustasime siiski, et lähme hotelli magama ära. Miša saatis meid meie ljuks apartamenti ära ilusti. Nii me siis suikusime.. kodus oli veel reede õhtune pidu täies hoos aga meil oli juba laupäeva varahommik..

No comments: