Thursday, March 01, 2012

Kuidas minna Kemerovosse või Novosibirskisse?

Olen aeg-ajalt vaadanud google otsingusõnu millega mu blogi on goolgest välja paistnud ning seal esineb aeg-ajalt küsimus kuidas minna Kemerovosse või Novosibirskisse.

Heakene küll. Seletan kaks erinevat varianti lahti.

Aeglane variant:

Kemerovo:

Rongiga Tallinn-Moskva, sealt rongiga Kuzbass Kemerovosse järgmisel päeval (Jaroslavski raudteejaamast väljub 22:40 (Moskva kohalik aeg) ). Soovitavalt siis nii, et olete Moskvas paaris kuupäeva hommikul. Kemerovo rong käib paaris kuupäevadel. Näiteks kui olete Moskvas pühapäeval siis õhtul rongi astudes olete Kemerovos kolmapäeva hommikul poole 9 ajal (kohalik aeg).


Novosibirsk:

Rongiga Tallinn-Moskva ja sealt rongiga Novosibirskisse, kui ma ei eksi siis läheb neid iga päev kuna tegu on Siberi transpordi südamega. Kõik Trans-Siberian asjad käivad sealt läbi. Väljuvad need rongid ka Jaroslavkist enamuses.

PS: Jaroslavski ja Oktjabrski (oli vist see kuhu Tallinn-Moskva maabub) on suhteliselt kõrvuti (raudtee jaamu on seal 3 tk kõrvuti) ning pakid saab panna päevaks ajaks ilusti pakihoidu (vene keeles nimetatakse asja kamera).

Kiirem variant:

Novosibirskisse:

Riia lennujaamast Moskvasse lend (võib ka Tallinnast lennata, oleneb lihtsalt sellest mis ajal lennud saabuvad), sealt edasi Moskva-Novosibirsk lend , tagasi Novosibirsk-Mosvka lend (4h), Moskva Tallinn. Soovitavalt valida lennud nii, et nad kõik maanduksid Sheremetjevo lennujaamas. Siis ei pea metrooga seiklema mööda Moskvat ühest lennujaamast teise.

Kemerovosse:
Odavam variant on teha ära sõit Novosibirskisse ja sealt minna bussiga Kemerovosse (5-6h sõitu). Ei midagi keerulist kuna Novosibirski Tolmatševo lennujaamast saab busside ja marsaga ilusti kesklinna ja isegi bussijaama juurde ning sealt on edasi juba lihtne (Lenini väljaku juurest paarsada meetrit näiteks jalutada).
Tolmatševo lennujaama kodulehel on ka vastavad graafikud olemas http://tolmachevo.ru/ (soovitan kasutada vene keelset versiooni lehest kuna inglise keelne ei toiminud ilusti).

Variant on ka sõita rongiga Novosibirskist Kemerovosse aga seal ma head lahendit pakkuda ei oska. Kiirrong sõidab kuram 8h ja aeglane kauemgi+ aeglasega peate ringi istuma. Vahemaa ei ole üldse pikk. Kui ma ei eksi siis oli see 270 km mööda maanteed.

Kallim variant :

Lennukiga Moskvasse ja sealt otse Kemerovosse :) Ja tagasi ka nii. Hinnavahe on ca 200 eurot edasi-tagasi reisil.

Vajalikud lennujaamade koodid (lühendid):
Riia (Riga) - RIX
Tallinn - TLL
Moskva Sheremetjevo - SVO
Novosibirsk   - OVB
Kemerovo      - KEJ

PS. Vene siselennud ei ole väga odavad. Hinnavahe rongi platskaardi ja lennukiga sõitmisel on ca 2 kordne rongi kasuks.

PS.1 Lendamisel peab arvestama seda, et passikontroll võtab aega ning Sheremetjevo lennujaam on päris suur (ühest terminalist teise jalutamine võtab aega 15 minti). Seega kahe lennu vahele minimaalne aeg võiks olla ca 1h kindlasti. Kui minna ilma pagasita või teha nö connecting flight süsteemis asi siis ei pea pagasit välja võtma. Juhul kui peab pagasit välja võtma siis tunnile võite lisada ilusti veel pool tundi aega, et ikkagi kindlasti jõuaks igale poole (isiklik kogemus ütleb, et pagasi kätte saamisega võib minna 45 minutit nagu niuhti ja passikontrolli ja uuesti check-inniga teine poole tundi).
Kasulikke linke:
http://www.skyscanner.net      - lennuinfo ja lennupiletite soetamiseks
http://transport.marshruty.ru/  - Venemaa sisetranspordi informatsioon (buss, rong, lennuk, praam, jne)

Perevodit ne budu :). Eto vsjo prosto informatsija dlja Estontsev kto hotjat prijehhat v Novosibirsk ili v Kemerovo.





No comments: