Monday, March 05, 2012

Kuidas ja miks? / How and why?

Et siis.. kuidas tekkis mõte teha ära Tallinn-Peking.

Pean tunnistama, et idee polnud päris minu sulest... vaid nende poiste: http://www.elamus.ee/vacation/trans-siberia/ seiklustest. Kui kevadel 2010 hakkasin hoogsalt esimest Siberi trippi ette valmistama lugesin ma Andrus Purde blogi, Rebaseonu blogi, Yhelteljel.ee-d, eelviidatud blogi, siis lisaks veel ühtede hullude blogi 2000 algusest Aafrika tripist jne. Ühesõnaga päris palju sai õllepudeli taga loetud erinevaid blogisid. Kuna sel hetkel oli juba plaanis Siber, siis ammutasin sealt veidikene ideid ja mõtteid tuleviku jaoks. Hetkelgi olen plaanimise mõttes sealt paari ideed tallele pannud. Eks elame näeme. Logistika peab vett enamvähem pidama siis on juba lihtne muud asjad korda ajada. Päris üks-ühele ma seda trippi teha ei taha, seega sai vastavalt oma teadmistele ja soovidele trajektoori muudetud sutsu.

Lisaks lugesin läbi ka Uhhuuuduuri poiste raamatud ja seda rohkem kipitab igale poole trippima minema. Muidugi alati ei pea mingit ekstreemsusi ette võtma, vaid võib ka valge inimese kombel reisida aga siiski.. vahel võib teha ka out of the blue seda tüüpi reise. Suvine Itaalia + veel mõned kohad oli selline valge inimese tripp, nüüd on siis aeg seondusdress seljast võtta ja teha natukene teistmoodi reis.

Ses-suhtes on isegi hea hetkel olla omapäi ja mitte muretseda mida kaasa või midagi sarnast arvab. Seda tüüpi reisidele on suhteliselt raske võtta naisterahvaid kaasa. Kõik oleneb muidugi inimestest. On olemas ka eit-mehi kelledega reisile mineku asemel oleks tunduvalt kergem endale kuul pähe lasta peldikus prill-laua-kraanikausi-ukselingi rikošetiga aga üldjuhul minu sõprusringkonnas on seiklejahingedel suht pohlad kuhu maandutakse ööks või kus ringi konnatakse ja see teeb headmeelt. Ja deviis kui kuidagi ei saa siis kuidagi ikka saab pole meile kellelegi võõras.

Kui kellelgi on häid ideid kuivtoidu kohapealt mida rongis tarbida (mul mõned mõtted juba on) siis võib kindlasi teada anda. Kui kellelgi on Lonely planeteid vastavate sihtkohtade kohta kohe lambist võtta siis võib selle kohta ma mulle teada anda:).

PS. Vanasõna ütleb.. ask and you shall recieve.. rääkisin täna ühe tuttavaga reisist ja sain ka vajaliku kontakti Hiinas, varsti kirjutan ja joonistan kodanikule. Loodetavasti saab ta meid natukene kohapeal aidata kui tal viitsimist on.

--------------------------
Po angliskomu korotkuju versiju perevodit budu :)

So.. how and why?

About in the same time in 2010 when i was planning the first Siberian tripp i read many blogs about Siberian trips and African and Asian trips. Some Estonian dudes did a similar trip with the train and from there i got the idea. I don`t want to imitate the same trip as they did and we altered the route and did some changes in the plans.

At the moment the logistics part is in place and we have to arrange the visas.

Also, i got a contact in China who maybe will help us in Beijing.

No comments: